18 FEB – 24 MAR – A selection from the oeuvre

Een keuze uit het oeuvre. Kunstenaar: Michael Jacklin

Galerie Ramakers is verheugd in samenwerking met Slewe Galerie een solotentoonstelling te presenteren met het werk van Michael Jacklin. Ik maakte kennis met het werk van Jacklin in de vroege jaren ’90, tijdens mijn stage bij Kunst en Bedrijf, en ben sindsdien zijn ontwikkeling blijven volgen.

Ik ben dan ook blij om nu een selectie uit zijn rijke oeuvre in de galerie te tonen. Jacklin’s werk sluit naadloos aan bij dat van andere beeldhouwers die de galerie vertegenwoordigt.

Michael Jacklin (1956) is bekend van zijn, soms manshoge, metalen rasterbeelden.
Hij is een van de weinig fundamenteel werkende beeldhouwers van zijn generatie. Dit blijkt uit zijn aandacht voor de pure eigenschappen van het materiaal en voor de beeldhouwkundige principes als maat, ritme en zwaartekracht. Hij werkt al sinds 1984 in ijzer. De voorkeur voor dit materiaal komt voort uit zijn fascinatie voor industrieel vervaardigde ijzeren constructies.
De laatste jaren is het meeste werk gemaakt van stafijzer of ijzerplaat. Met basisvormen, zoals kubussen, dozen en bollen bouwt hij een open grid-achtige constructie op. Er ontstaat een subtiel spel van lijnen en intervallen als je er omheen beweegt.

In de tentoonstelling zullen sculpturen opgenomen worden uit diverse periodes. Zodat je een duidelijk beeld krijgt waar zijn werk voor staat.

Jacklin exposeert sinds 1995 regelmatig bij Slewe Gallery. In 2019 was zijn werk opgenomen in de tentoonstelling Negative Space in ZKM in Karlsruhe en in 2017 waren enkele van zijn grote monumentale werken te zien op Art Zuid, een tweejaarlijkse buiten-beeldenroute in Amsterdam, samengesteld door Rudi Fuchs. In 2002 had hij een tentoonstelling in het Stedelijk Museum Amsterdam en in 2000 bij de Kunstvereniging Diepenheim. Zijn werken zijn opgenomen in verschillende openbare collecties, waaronder het Stedelijk Museum Amsterdam, Museum Voorlinden, Wassenaar, ABN AMRO Art Collection en AkzoNobel Art Foundation, evenals in vele particuliere collecties. Ook heeft hij diverse openbare opdrachten uitgevoerd in Rotterdam, Amstelveen en Gemeente Haarlemmermeer.

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-color: #ffffff;background-size: initial;background-position: top center;background-attachment: initial;background-repeat: initial;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 175px;}#main-content .dfd-content-wrap {margin: 0px;} #main-content .dfd-content-wrap > article {padding: 0px;}@media only screen and (min-width: 1101px) {#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars {padding: 0 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child {border-top: 0px solid transparent; border-bottom: 0px solid transparent;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width #right-sidebar,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width #right-sidebar {padding-top: 0px;padding-bottom: 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel {margin-left: -0px;margin-right: -0px;}}#layout .dfd-content-wrap.layout-side-image,#layout > .row.full-width .dfd-content-wrap.layout-side-image {margin-left: 0;margin-right: 0;}